Povijest Pritta – Stvaranje svjetski poznate robne marke

1969

1969. g. Henkel je izumio prvo ljepilo u sticku u svijetu, nakon proučavanja ruža za usne! Od tada, svijet lijepljenja više nikada nije bio isti – potrošači su napokon dobili čistu i pouzdanu metodu lijepljenja! U više od 30 godina, od kada se prvo ljepilo u sticku pojavilo na tržištu, Henkel ih je prodao više od 1 milijarde u 121 državi, ističući Pritt kao pravu svjetsku robnu marku.

1971

Pritt Stick dostupan je u 38 zemalja. 

 

1988

Lansiranje dizajn sticka.

1995

1995. g. Henkel je kupio poslovanje sa rollerima od njemačke tvrtke Pelikan. Pod njihovim vodstvom, kao broj 1 proizvođač u svijetu, Henkel je dalje razvijao svoj asortiman rollera, uključujući nove kompaktno i ergonomski dizajnirane, za lijepljenje i korigiranje.

1999

1999. g. Henkel je donio na tržište „suhu“  korekturu kao najnovije izdanje asortimana rollera. Ova jedinstvena korektura ujedno je i suha i izbrisiva.

Nadalje, Henkel je ušao na tržište ljepljivih traka sa inovacijom – jednoručnom trakom u rolleru.

2000

Dok su ostali ušli u novi Milenij u velikom stilu, Henkel je u 2000. g. ušao predstavljajući najuži korekturni roller za male korekture. Sada i najmanje greške mogu biti brzo prekrivene jednostavnim potezom olovke!

Povijest Pritta – Stvaranje svjetski poznate robne marke

2001

Ne samo da je Pritt svjetska marka, već je u Ožujku 2001. Pritt doslovno lansiran kao robna marka šireg svemira! 17. ožujka 2001., u točno 09:23, raketa Soyuz lansirana je iz Baikonur Cosmodome u Kazakstanu noseći teret Prittovih proizvoda za Internacionalnu svemirsku stanicu (International Space Station (ISS)). Na putu, ruski astronaut Yury Usachev, zapovjednik ISS-a, osobno je testirao Pritt proizvode. Usprkos rigoroznim svakodnevnim uvjetima nulte gravitacije i ostalih ekstremnih uvjeta u svemiru, Pritt je službeno nagrađen ekskluzivnom potvrdom “Svemirski dokazana kvaliteta”.

2003

2003. g. Henkel je lansirao nekoliko novih proizvoda: Power Pritt – kombinaciju snažnog višenamjenskog ljepila sa pouzdanim dizajnom Glue Sticka.

Škare nisu potrebne – prozirna traka sa nazubljenim rubovima za lako trganje rukom. KidsArt – niz proizvoda za kreativne radove. Zadnji, ali ne i najmanje važan Refill Rolleri (Ljepila i Korekture): manjih su dimenzija, bolji i sadrže 17% dužu traku.

2005

Predstavljanje korekturnog Comfort Rollera Pritt omogućava potrošačima postranično korigiranje.
Konstantno razvijanje asortimana rollera se isplatilo:

korekturni roller Comfort Roller slijedi uspjeh ljepila Pritt Glue Compact Rollera te postaje pobjednikom natjecanja za „Proizvod godine“ (FVKK). Zahvaljujući njegovom nevjerojatnom dizajnu, Pritt Correction Roller za postranično korigiranje dobio je nagradu „crvena točka za dizajn 2005“.

2009

Pritt predstavlja paletu tekućih ljepila dostupnih u bočicama od 40g i 90g. Jedinstven oblik bočica omogućava jednostavno i precizno rukovanje za sve dječje potrebe. Ergonomski oblik i formula bez otapala čini ga idealnim ljepilom za djecu. Za manju djecu Pritt je razvio posebnu paletu ljepila Pirati i Pony.

Povijest Pritta – Stvaranje svjetski poznate robne marke

2010

Lansirana je ECOmfort korektura u rolleru čije je kućište napravljeno od 89% obnovljivih materijala. Proizvod je osvojio 3. mjesto na sajmu u Hanoveru 2010. za Materijal godine na bio bazi.
Iste godine, Pritt otkriva svoju novu paletu Refill rollera, koji su napravljeni od 50% reciklirane plastike.


2011

Pritt lansira novi „Najbolji Pritt Stick ikad“, čija je primjena zahvaljujući novoj formuli jednostavnija i čišća. Najvažnije od svega: snažniji je nego prije! Idealan je za sve kreativne radove od papira i kartona.